COM JUGAR A FITA

FITA és un joc de preguntes i respostes estil trivia. Els jugadors bàsicament han d’encertar les respostes. FITA no incorpora tauler, consta de 200 cartes, amb 6 preguntes cadascuna i 4 respostes per pregunta de les quals només una és correcta.

les preguntes ESTAN AGRUPADES en 6 categories

  • Geografia: rius, refugis, llacs, cims…
  • Natura: fauna, flora, bolets, geologia, cartografia…
  • Esport de muntanya: alpinisme, escalada, senderisme, rafting, esquí, skimo…
  • Història: primeres ascensions, rècords, fets històrics…
  • Cultura i societat: gastronomia, música, dansa, llegendes, economia…
  • Miscel·lània: seguretat i normatives, perill d’allaus, nusos, parcs naturals… 

Jugar a FITA és molt fàcil, però es poden fer nombroses variants del joc que es poden adaptar a diferents nivells dels usuaris, circumstàncies i preferències. Bàsicament tenim tres grans variants: clàssic, segons respostes i sense tauler.

Aquí us n’expliquem les principals.

EL SISTEMA CLÀSSIC: AMB UN TAULer DE TRIVIAL

Jugar a FITA de la forma clàssica en què sempre has jugat al Trivial. Si tens un tauler, formatgets, daus, etc… només has de substituir les targetes per les de FITA i mantenir les regles del joc tradicional. Així de fàcil!!!

OPCIONS DE RESPOSTA

Cada targeta de FITA té 6 preguntes, però a diferència del joc més clàssic a FITA cada pregunta té 4 respostes possibles (només una és correcta). Si ets un expert pots jugar sense que et diguin les 4 opcions de resposta, així s’incrementa la dificultat del joc. 

Per exemple, si jugues amb nens pots fer que als adults no se’ls llegeixin les opcions de resposta i en canvi al nens sí. Així equilibres molt els nivells i es fa més divertit!

sense tauleR

Hi ha altres maneres de poder jugar a FITA sense tauler. Això dóna molts avantatges si es vol jugar en acampada o on sigui. Naturalment, aquestes opcions també es poden fer donant les possibilitats de resposta o sense fer-ho per ajustar el nivell de dificultat.

DUEL

Fes una pila de 40 cartes. Agafa una carta i fes totes les preguntes de la carta al teu contrincant. Una a una. Si en respon 4 o més de les 6 que hi ha a cada carta correctament, es queda la carta. Al final, qui té més cartes guanya.  

PER EQUIPS

Com en el cas del DUEL però fent equips. Així la diversió encara és més gran, i el nombre d’encerts també!

CONTRARELLOTGE

Quantes preguntes correctes ets capaç de respondre en 10 minuts?  Pots modificar el temps com més et convingui. 

SOLITARI

Si no hi ha alternativa, també pots jugar sol i intentar anar superant el teu récord. 

JUGA A FITA I Demostra que la muntanya és el teu territori.